Autószerviz

Gépjármű átvizsgálás, állapotfelmérés

Gépjárműve átvizsgálása során teljeskörűen felmérjük a karosszéria állapotát, a futómű és fékrendszer esetleges hibáit, a különböző folyadékok szintjét, tömítettségét. Elvégezzük a hibatárolók, ECU-k kiolvasását. Ez alapján javítási ajánlatot teszünk a legsürgősebben elvégzendő javításokat fontossági sorrendbe téve.

Vállalunk vásárlás előtti átvizsgálást, így egy teljeskörű állapotfelmérés alapján átfogó képet tudunk alkotni a kiszemelt gépjármű műszaki állapotáról, hogy ne vásárlás után érje meglepetés az új tulajdonost. Erre lehetőség van a kiszemelt autót a műhelyünkbe elhozva, ahol emelőn vizsgálva pontosabb diagnózist tudunk felállítani. Ha erre nincs lehetőség, akár helyszíni kiszállással is vállalunk vásárlás előtti átvizsgálást. Szakértő szemeink, illetve mobil diagnosztikai eszközeink segítségével a komolyabb, főbb hibákat így is nagyobb eséllyel tudjuk megállapítani, mint a laikus vásárló.

Időszakos szerviz

Minden gépjárműnek szüksége van bizonyos időközönként, illetve futott kilométerenként elhasználódott alkatrészek ellenőrzésére vagy cseréjére annak érdekében, hogy sokáig gondtalanul használhassa tulajdonosa.

​Időszakos kisszerviz szolgáltatásunk során autójában motorolajat, olajszűrőt és levegőszűrőt cserélünk.  Ezzel együtt a géjárműve általános műszaki állapotát is felmérjük. Megvizsgáljuk a folyadékszinteket, tömítettségeket, felmérjük a fékrendszer, illetve a futőmű állapotát. A feltárt hibákról javítási ajánlatot teszünk, ezzel megelőzve a váratlan meghibásodásokat, amik az autó biztonságos közlekedését veszélyeztetik.

Fékjavítás

Gépjárművek legfontosabb biztonsági berendezése a fékrendszer. Ez felelős a jármű lassításáért, megállításáért. Ezért kiemelten fontos, hogy mindig hibamentesen működjön. Ennek érdekében javasolt legalább évente átvizsgáltatni.
Mi utalhat a fékrendszer hibájára?

 • Csikorgó hang fékezéskor
 • Súrlódó hang fékezéskor
 • Fékezéskor remegő, vagy ütő fékpedál
 • Fékezéskor remegő kormánykerék
 • Fékezéskor az autó félrehúz
 • Kézifék visszajelző lámpa a műszerfalon nem alszik el
 • ABS hibalámpa a műszerfalon
 • Behúzott kézifékkarnál a jármű nem marad álló helyzetben

Ha ezek közül bármelyik hibajelenséget észleli, azonnal vizsgáltassa át fékrendszerét!

Futómű javítás

A gépjárművek futóműve nem csak kényelmi, de elsősorban biztonsági berendezésként működik. Ez felelős ugyanis az autó úttartásáért. A futómű egy összetett rendszer. Kerekekből, kerékcsapágyakból, lengőkarokból, rugókból, lengéscsillapítókból, stb. áll. Ezért ha bármelyik eleme hibásan működik, az autó stabilitása nem megfelelő, akár balesetveszélyt is jelenthet. A futóművet is legalább évente javasolt átvizsgáltatni csakúgy, mint a fékrendszert.

Mi utalhat a futómű hibájára?

 • Remegő, rázó kormánykerék
 • Búgó, morgó hang menet közben
 • Egyenes úton oldalra húzó kormány
 • Rossz úton kopogó hang
 • Csökkent kanyarstabilitás

Műszaki vizsgáztatás

Vállalunk műszaki vizsgára való felkészítést, illetve vizsgáztatást. A felkészítés során megvizsgálunk minden olyan részegységet a gépjárművén, aminek hibátlan működése a műszaki vizsga követelményei közé tartozik. A szükséges javításokról ajánlatot teszünk, hogy autója sikeresen levizsgázzon, így biztonságosan és üzembiztosan kapja vissza friss műszaki vizsgával autóját.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bármilyen problémával is fordulok hozzájuk mindig kellő odaadással és szakértelemmel állnak neki a hibakeresésnek és megoldásnak. Annak ellenére, hogy gyakran hosszú az előjegyzés nem kapkodnak, hanem alapos munkát végeznek. Törődnek a rájuk bízott autókkal.🚗

Péter Kiss Avatar Péter Kiss
2023.02.06.